Storm Corrie: Teststraten en Vaccinatielocaties dicht

In verband met de voorspelde storm Corrie zijn teststraten en vaccinatielocaties in in ieder geval Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam maandag gesloten. Personen met een coronavirusafspraak zijn vandaag benaderd om een nieuwe afspraak op een andere locatie in te plannen.

Sluiting van een groot aantal teststraten is verwacht

Grote witte tenten bedekken die van de GGD Zeeland in Vlissingen, die op een parkeerterrein bij het Adrziekenhuis staat. De GGD wil voorkomen dat ze wegwaaien of ongelukken veroorzaken. Voor “de veiligheid van onze gasten en medewerkers” sluit de GGD Rotterdam-Rijnmond morgen de testlocatie op Rotterdam The Hague Airport.

Door Corrie werden ook teststraten in Zaandam en Purmerend afgesloten.

Maandag sluit de GGD Zaanstreek-Waterland het vaccinatiestation op het evenemententerrein in Purmerend en de teststraat aan de Ronde Tocht en Vermiljoenweg in Zaandam. Iedereen die een vaccinatieafspraak had in Purmerend kan morgen zonder afspraak naar de vaccinatiepost in Zaandam (Pieter Ghijsenlaan). Alleen kinderen onder de 12 jaar mogen de kliniek bezoeken.

ANWB: Als het even kan, blijf thuis tijdens Corrie.

Het KNMI heeft voor morgen een code geel waarschuwing afgegeven in verband met zware windstoten. De waarschuwing geldt voor heel Nederland. Corrie is de naam van de naderende storm.

Als het niet absoluut noodzakelijk is, raadt de ANWB weggebruikers aan om maandag geen gebruik te maken van de wegen. Volgens een ANWB-functionaris zal de storm Corrie maandag over Nederland trekken en tussen 08.00 en 12.00 uur op zijn ergst zijn.

“Ik ben vooral bezorgd over lege bestelwagens, auto’s met aanhangers en vrachtwagens die niets vervoeren.” Volgens ervaringen uit het verleden zijn dat degenen die de meeste problemen veroorzaken. “Chauffeurs moeten zich afvragen of ze überhaupt wel de weg op moeten”, aldus de woordvoerder.

Toch vindt hij dat kwetsbare weggebruikers, zoals motorrijders en fietsers, als het even kan thuis moeten blijven. “Blijf thuis als je niet op de weg hoeft te zijn.” Of verander op z’n minst je rijstijl.”

Stormvloedkeringen werden gesloten, en overstromingen werden vermeden.

Om overstromingen in het achterland te voorkomen, sluit Rijkswaterstaat hoogstwaarschijnlijk een aantal stormvloedkeringen. Er wordt een combinatie van hoogwater en storm Corrie voorspeld, wat kan leiden tot zware windstoten en windvlagen.

De Hollandsche IJsselkering en de Haringvlietsluizen zullen op basis van de huidige prognoses vrijwel waarschijnlijk worden gesloten. Ook de Oosterscheldekering en de Ramspolkering gaan waarschijnlijk dicht. Het Watermanagementcentrum in Lelystad heeft waterbeheerders en veiligheidszones gewaarschuwd en de waterschappen bereiden zich voor op het hoge water dat morgen wordt voorspeld, vooral in het zuidwesten en noordoosten van het land.

Video Storm Corrie raast over Nederland

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie