CoronaCheck QR-code toevoegen in Apple Wallet, op Iphone

Binnenkort de QR-code van je coronapas opslaan in de Wallet-app van je iPhone, aldus Apple. Dit zal ook werken met de QR-codes die in Nederland door de CoronaCheck app worden gegenereerd. Voeg hiervoor eerst je boosterprik toe in de CoronaCheck-app.

Vaccinatiebewijs scannen en opslaan op Iphone

De nieuwe functionaliteit is opgenomen in de eerste bèta van iOS 15.4, de aanstaande iPhone-upgrade. Federico Viticci, een Italiaanse journalist, bracht dit aan het licht. In Europa kunnen iPhone-gebruikers binnenkort hun corona-vaccinatiebewijs scannen en opslaan in hun applicaties Portemonnee en Gezondheid.

QR-code wordt dan iets sneller opgevraagd, vergelijkbaar met hoe Apple Pay werkt. Gebruikers van iPhones kunnen toegang krijgen tot de Wallet door twee keer op de sluitknop van het toestel te drukken. Daarna kunnen ze hun corona-pas kiezen. Gebruikers hebben zo altijd hun QR-code bij de hand als ze per ongeluk de CoronaCheck-app verwijderen of uitloggen.

De Apple Coronapas is ebeveiligd met je Face-ID, vinger of toegangscode

Naast de QR-code toont de portefeuillekaart ook de naam van de gebruiker, het soort vaccin en de vaccinatiedata. Pas na authenticatie met gezicht, vinger of code is de volledige dataset beschikbaar. De vaccinatiegegevens van gebruikers worden versleuteld op hun iPhone en in iCloud als ze dat hebben ingesteld. De coronapas kunnen niet in digitale vorm met anderen worden gedeeld.

Vaccinatiebewijzen kunnen nu alleen worden toegevoegd aan de Gezondheid-app, niet aan de Wallet, ondanks het feit dat de functionaliteit al gedeeltelijk functioneel is en genoemd wordt in de bètaversie van iOS 15.4. Het is onduidelijk of de Europese coronapas in de Apple Wallet zullen verschillen van die in de VS en Canada, waar deze functie al sinds iOS 15.1 beschikbaar is.

Zo werkt de ‘Apple coronapas’

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie