Geen Persconferentie op 18 Januari 2022

Op het blog van Maurice De hond staat een stuk over een ingelaste coronapersconferentie met de titel: “Uitgelekte tekst van ingelaste persconferentie van 18-1-2022“. Hoewel er wat verwarring is ontstaan door het artikel is er geen persconferentie vanavond. Maurice heeft dit artikel uit satire gepubliceerd. Nu live: Persconferentie 25 Januari

Samenvatting van ‘ingelaste persconferentie van 18-1-2022’

In het artikel wordt een compleet script gedeeld over hoe Mark Rutte en Ernst Kuipers de persconferentie vertellen. In het kort zijn dit de punten:

  • De Uitgelekte tekst van ingelaste persconferentie van 18-1-2022
  • Premier Rutte:”Welkom bij deze ingelaste persconferentie.”
  • Het RIVM had doorberekend dat bij het volledig teruggaan naar de avondlockdown de IC-bezetting in maart zou kunnen doorgroeien naar meer dan 2000 patiënten.
  • In Engeland is Omikron iets eerder dominant geworden dan in Nederland.
  • Uitgelekte tekst van ingelaste persconferentie van 18-1-2022Vanaf 29 december is het aantal positieve testen onder de groep 50-59 jaar fors gaan stijgen van het laagste punt van 1300 positieve testen per dag.
  • En maken we een plan van aanpak voor het geval in het najaar er weer een heviger uitbraak van Corona komt of dat de griep ernstiger toeslaat dan normaal.

Geen persconferentie op tv vanavond

Naar onze mening ontbreekt in het artikel van Maurice een duidelijke aanduiding dat het om satire gaat. We ontvingen en lazen ook meerdere reactie met vragen over een persconferentie op 18 Januari. Deze persconferentie bestaat dus niet. De volgende persconferentie wordt op 25 Januari uitgezonden, maar dit is nog niet bevestigd. Het kabinet kondigt uitzendingen pas kort van tevoren aan. Omdat ze erg afhankelijk zijn van de cijfers en adviezen van het OMT.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie