Naar Rotterdam Ahoy voor je boosterprik

Het Ahoy in Rotterdam is een alom bekende evenementenlocatie waar normaal gesproken dagelijks concerten, congressen, beurzen en feesten plaatsvinden. Maar door de corona pandemie hebben de feesten plaatsgemaakt voor boostervaccinaties. Het is een van de grootste priklocaties in Nederland waar dagelijks meer dan 10.000 boosterprikken worden gezet. 

Prikstraat per 24 december geopend

Ahoy heeft op 24 december de deuren van twee hallen geopend om te helpen bij de boostercampagne van het GGD. Dagelijks kunnen er vanaf nu 10.000 boostervaccins gezet worden. Dat is hard nodig want het doel is om voor half januari iedereen in Nederland, en dus ook in Rotterdam, de kans te geven om een booster te krijgen.

In de regio Rotterdam-Rijnmond hebben we het over zo’n 670.000 18-plussers die zo snel mogelijk een booster moeten ontvangen.  

Andere boosterprik-locaties in Rotterdam

Volgens de directeur van GGD Rotterdam-Rijnmond, Yvonne van Duijnhoven, kunnen er door de opening van Ahoy nu 17.000 prikken per dag worden gezet. Een groot deel daarvan zal dan ook gezet worden in het Ahoy, maar je kunt ook op de volgende plekken terecht:

  • Katendrecht – Kade SS Rotterdam 
  • Crooswijk – Sporthal Schuttersveld 
  • Hellevoetssuis (dichtbij kralingen) – Sportcomplex De Eendragt
  • Schiedam – Sporthal Groenoord
  • Capelle aan den IJssel – Sporthal Schenkel 
  • Albrandswaard – Metro Poortugaal
  • Afspraak maken in 5 minuten gebeurd!

Voordat je een boostervaccin krijgt moet je een afspraak maken. Je mag pas een afspraak maken als je hiervoor bent uitgenodigd. Allereerst komen ouderen en kwetsbaren aan de beurt, daarna zorgpersoneel en daarna worden mensen van oud naar jong op geboortejaar uitgenodigd. 

Telefonisch afspraak maken

Je kunt telefonisch een afspraak maken als je hiervoor een uitnodigingsbrief hebt ontvangen. Let op, deze brieven hebben vaak flinke vertraging. Op deze brief staat het telefoonnummer dat je kunt bellen. Het is belangrijk om te weten dat de lijnen vaak overbelast zijn en het veel moeite kan kosten om iemand aan de lijn te krijgen. Mocht het telefonisch niet lukken dan kun je het online proberen. Hier heb je wel DigiD voor nodig. 

Online afspraak maken

Zodra je een uitnodiging hebt ontvangen of via het nieuws of de website van de overheid hebt gezien dat je jaartal aan de beurt is, dan kun je online een afspraak maken. Ga hiervoor naar de website coronatest.nl en volg alle stappen. Je hebt een DigiD nodig om de afspraak te kunnen maken, maar het voordeel is dat je vaak eerder een afspraak kunt maken dan telefonisch. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie