corona 1212

De afgelopen weken is er veel ophef geweest over de corona avondklok. Vooral jongeren waren het hier niet mee eens en zijn massaal de straat op gegaan. Tijdens deze ‘demonstraties’ is er enorm veel vernield en moest er door de ME worden ingegrepen. Nu anderhalve week later is er door het kabinet aangekondigd dat de avondklok wellicht weer geschrapt wordt. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

De avondklok wordt alleen in noodsituaties ingezet

Bij het invoeren bij de avondklok werd er al gezegd dat deze alleen als laatste troef middel ingezet zou worden. De afgelopen anderhalve week zijn de corona cijfers snel gedaald en tot nu toe heeft de avondklok gezorgd voor het gewenste effect. Als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft dalen, kan de avondklok volgende week worden uit het maatregelenpakket worden gehaald.

Winkels open voor afhalen

Naast het afschaffen van de avondklok wil het kabinet ook de winkels weer openen voor afhalen. Toch is er over deze kwestie nog geen definitief besluit genomen en zorgt vooral de Britse corona variant voor twijfel. Of de winkels daadwerkelijk open zullen gaan voor afhalen, zal bij de volgende persconferentie duidelijk worden.

Het aantal nieuwe corona besmettingen per dag neemt snel af

Het aantal corona patiënten per dag neemt met een rap tempo af. Zo zijn er vandaag 3.280 nieuwe corona besmettingen bijgekomen. Ten opzichte van het weekgemiddelde scheelt dit behoorlijk. Zo staat het weekgemiddelde op 4.147 nieuwe corona besmettingen per dag.

Corona-teller.nl
coronavirus migranten

De basisscholen en kinderopvang kunnen weer open

Doordat het aantal nieuwe besmettingen per dag snel daalt, gaan de basisscholen en de kinderopvang weer open. Echter, om ervoor te zorgen dat er hier niet veel besmettingen tot stand komen worden er wel extra maatregelen genomen in deze sectoren. Een van de maatregelen die wordt getroffen, is dat er gewerkt gaat worden met een sneltest voor leraren. Hierdoor is de kans kleiner dat het virus zich verspreidt via leraren of dat de leraren onnodig thuis moeten blijven en leerlingen achterstand oplopen.

corona 1212

Leraren en zorgmedewerkers hebben voorrang bij de GGD

Werknemers in de zorg en in het onderwijs hebben voorrang bij een corona test van de GGD. Dit omdat zij een cruciaal beroep beoefenen en het voor grote gevolgen kan zorgen als zij thuis moeten blijven. Bij het doen van een coronatest bij de GGD ontvangen zijn meestal binnen 24 uur het resultaat van de coronatest. Bij anderen duurt dit over het algemeen langer. Zo kan het bij anderen tot wel twee dagen duren.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten