Corona-uitbraak in een verzorgingshuis in 2021

Het coronavirus zaait bij veel mensen angst in. Vooral ouderen en zwakkeren doen er alles aan om te voorkomen dat zij mogelijk besmet raken. Toch is het niet altijd te voorkomen en kan het door toedoen van een ander alsnog compleet misgaan. Bij een verzorgingshuis in Ridderkerk is dit aan de orde en zijn er 39 bewoners positief getest op corona. Aangezien het hier gaat om een groep van ouderen en zwakkeren, kan het bij veel mensen zorgen voor een fataal einde. 

Zowel het personeel als de bewoners besmet met corona

Zowel de bewoners als het personeel van het verzorgingshuis Reyerheem zijn besmet met het virus. Naast de 39 bewoners zijn er ook minimaal 14 medewerkers besmet met corona. Dit zorgt ervoor dat er zich nu ook een probleem voordoet qua personeel. Er zijn dus veel corona patiënten, maar weinig verzorgers.

Hoe is het virus in het verzorgingshuis gekomen?

Na enig onderzoek blijkt het dat het virus zeer waarschijnlijk in het verzorgingshuis terecht is gekomen door een mantelzorger. Echter, of dit daadwerkelijk het geval is kan niet met zekerheid worden gezegd. 

Bewoners in verpleeghuizen gevaccineerd

De bewoners verpleeghuizen zijn inmiddels gevaccineerd tegen corona. Echter, de bewoners van verzorgingshuizen zijn nog niet gevaccineerd. Wel zullen zij zeer waarschijnlijk op korte termijn gevaccineerd worden. 

coronavaccins 2022

Volledig verzorgingshuis in lockdown

In het verzorgingshuis wonen 86 ouderen. Op dit moment mag er geen bezoek komen en is het wachten totdat alle testresultaten binnen zijn. De ouderen zitten momenteel alleen op hun kamers en eten en drinken daar ook. 

Het vaccinatieplan is van groot belang voor ouderen en zwakkeren

De laatste tijd komt er steeds vaker naar buiten dat volledige groepen besmet raken met het coronavirus. In veel gevallen resulteert dit ook in een fataal einde voor een gedeelte van deze groep. Om te voorkomen dat er meer van zulke situaties tot stand komen, is het van belang dat het vaccinatieplan volgens plan verloopt.

Echter, de afgelopen tijd komt er over verschillende corona vaccins slecht nieuws naar buiten. Zo blijkt bijvoorbeeld het AstraZeneca vaccin aanzienlijk minder effectief te zijn bij mensen boven de 65 jaar. 

corona 453

In Duitsland zijn er al vaccins besteld voor 2022

Massaal verheugen we ons op de tijd dat er geen regels meer gelden in ons land. Echter, alles wijst erop dat we nog een lange tijd te maken zullen hebben met regels om het coronavirus in te dammen. Het vaccinatiebeleid kan niet snel genoeg gaan, maar ook daar lijkt het mis te gaan. Opvallend is dan ook dat er in Duitsland al vaccins zijn besteld voor het jaar 2022. Zouden we in 2022 nog steeds te maken hebben met corona?

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie