‘Leger: complottheorieën over het coronavirus zijn ontstaan door een onduidelijke communicatie’, hoe kan dit in 2020?

Doordat de communicatie rondom het coronavirus beter had gekund, zijn er allerlei verschillende complottheorieën opgedoken. De kans is groot dat iedereen ooit al eens van deze verschillende theorieën heeft gehoord. Helaas hebben allerlei theorieën zich weten te verspreiden en een groot gedeelte van de mensen over de gehele wereld geloofd in deze theorieën. Zeker de mensen in Nederland. 

corona

Een duidelijke communicatie

Helaas maakt het coronavirus ontzettend veel verschillende slachtoffers. Dit heeft voor klein deel te maken met de groep mensen die de maatregelen rondom het coronavirus niet serie nemen. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de verschillende soorten complottheorieën over het coronavirus. Echter, het LIMC (Land Information Manoeuvre Centre van de krijgsmacht heeft de Nederlandse Overheid tijdig geïnformeerd over een communicatie strategie. De huidige strategie is helaas niet duidelijk voor de mensen in Nederland. 

De verspreiding van desinformatie

Helaas staat een groot deel van het internet vol met allerlei verschillende soorten desinformatie. Op dit moment heeft iedereen toegang tot deze informatie over het coronavirus. Volgens het LIMC had er beter geïnformeerd moeten worden over het gebruik van mondkapjes. De Nederlandse Overheid is voor een groot deel inconsequent geweest met het verspreiden van de verschillende soorten informatie. 

corona

De verschillende organisaties

Naast dat een groot deel van de Nederlandse samenleving de verschillende groeperingen die tegen het coronavirus zijn afkeurt, zijn er ook talloze Nederlanders die vinden dat dit bij ons land hoord. Voor hen heeft het voornamelijk te maken met de mogelijkheid om zelf een mening te hebben en deze op een manier te uiten. Daarentegen keuren bijna alle Nederlanders de vernielingen van zendmasten af. Volgens een groot deel van de Nederlanders hoort dit absoluut niet bij een vrije democratie. 

Lopende discussies

Op dit moment zijn er allerlei verschillende soorten discussies rondom het coronavirus. De meest ingrijpende discussies rondom het virus gaan voornamelijk over het dragen van mondkapjes. Volgens een aantal mensen is het dragen van mondkapjes geen goede zet tegen de verspreiding van het coronavirus. Echter, uit verschillende onderzoeken blijkt dat de mondkapjes wel degelijk bijdragen aan het bewustzijn rondom het coronavirus. Naast dat een groot deel van de Nederlanders een eigen mening heeft over de mondkapjes, gaan er ook allerlei verschillende discussies rond over het inenten tegen het virus. Sommige mensen zijn het niet eens met het geproduceerde vaccin. 

Vanaf nu geheel helder communiceren

Om de verschillende problemen in de samenleving op te lossen is het uiterst belangrijk dat er helder gecommuniceerd wordt. Voor het RIVM en de Nederlandse Overheid is het dan ook ontzettend belangrijk om de maatregelen rondom het coronavirus duidelijk te verwoorden. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie