corona proef

Het coronavirus is een erg nieuw virus. Daarom is er op dit moment relatief weinig bekend over het virus. Dat is niet gek aangezien wetenschappers pas konden beginnen met het doen van onderzoek toen het virus werd ontdekt. Over het ontstaan van het virus is op dit moment ook nog niet veel bekend. Er deden zich veel verhalen de ronde over het ontstaan van het virus. Zo waren er mensen die beweerden dat dit was gecreëerd in een laboratorium in de Chinese stad Wuhan. 

corona test

Het ontstaan van het virus

Er is op dit moment nog veel onduidelijk over het coronavirus. Hoe het virus heeft kunnen ontstaan is nog steeds niet helemaal bekend. Wel heeft een team van onderzoekers van de WHO bevestigd dat het virus niet is gemaakt in een lab in China. Dat hebben zij een tijd geleden onderzocht toen zij in Wuhan waren voor onderzoek naar het ontstaan van het virus. Het is zeer waarschijnlijk dat het virus afkomstig is van vleermuizen die vervolgens een ander dier hebben besmet. Dit besmette dier heeft het virus vervolgens overgedragen aan een mens. Op die manier is het virus waarschijnlijk onder de mensen gekomen.

Besmet zonder klachten

Niet alleen over het ontstaan van het virus bestaan twijfels, maar ook over de verspreiding van het virus weten we nog niet alles. Zo is het bijvoorbeeld lastig om te monitoren hoe snel het virus zich verspreidt aangezien niet iedereen zich laat testen. Bovendien is er ook nog niets bekend over of er ook mensen zijn die besmet zijn terwijl zij helemaal geen klachten hebben. Om er achter te komen of er ook mensen zijn die besmet zijn met het coronavirus zonder dat zij het weten. Het is van belang om hier meer duidelijkheid over te krijgen aangezien dit een grote rol kan spelen in het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.

Corona-proef in Dronten

Om er achter te komen of er ook mensen besmet zijn zonder dat zij klachten hebben, is besloten om een grootschalige proef te doen in Dronten. Hierbij werden ook mensen die geen klachten hadden getest om er achter te komen of er ook mensen besmet waren die geen last hadden van symptomen van het virus. Dit is erg nuttig om meer te weten te komen over het virus. Het is nog niet bekend hoeveel mensen mee hebben gedaan aan het onderzoek. Hugo de Jonge, de minister van volksgezondheid meldde dat er op 10 maart 14.000 mensen hadden meegedaan. Dat was een stuk minder dan waar op werd gehoopt.

corona test

De proef

Iedere inwoner van Dronten kon zich drie keer laten testen. Dit kon ook wanneer zij geen klachten hadden. Over de resultaten van dit onderzoek is op dit moment nog weinig bekend. Er wordt nog naar de cijfers die uit dit onderzoek zijn voortgekomen gekeken door verschillende instanties waaronder het RIVM en twee universiteiten. Hierdoor moet het testbeleid verbeterd worden om meer coronabesmettingen te kunnen voorkomen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten