Vaccin van het coronavirus mogelijk al vanaf 4 januari te verkrijgen, hoe kan dit?

Het vaccin voor het coronavirus is mogelijk al vanaf 4 januari te verkrijgen. Echter, helaas is het nog niet helemaal duidelijk wat de toekomst van het vaccin gaat zijn. Dit heeft vooral te maken met de termijn waarop het corona vaccin geproduceerd is. Helaas is het corona vaccin redelijk recent geproduceerd. Hierdoor is er mogelijk onvoldoende getest. Toch denkt de minister Hugo de Jonge dat het corona vaccin helemaal veilig is. Dit heeft vooral te maken met de verschillende soorten keuringen waar de test doorheen gegaan is. De test is goedgekeurd door de Nederlandse Overheid.

corona

Hoe kan het vaccin zo snel ontwikkeld zijn?

Het corona vaccin is erg snel ontwikkeld. Volgens minister Hugo de Jonge heeft dit vooral te maken met de verschillende onderdelen die versneld zijn om het vaccin goed te laten keuren. Het vaccin is in het jaar 2020 geproduceerd en er zijn verschillende fases tegelijk gegaan. Hierdoor kon het vaccin toch snel gereed zijn. Het is immers noodzakelijk dat er een vaccin is om het virus te kunnen verslaan. Het virus kan ervoor zorgen dat de Nederlandse bevolking snel van het virus af is. 

Veiligheid gaat voor snelheid

Volgens de minister Hugo de Jonge is veiligheid veel belangrijker dan snelheid. Dit betekent dat het ook nog zo kan zijn dat het corona vaccin pas later gereed is. Wanneer het corona vaccin pas later gereed is, zal dit ervoor zorgen dat de Nederlandse bevolking later gevaccineerd kan worden. De kans is groot dat als eerst de zwakkere in de Nederlandse samenleving gevaccineerd gaan worden. Hierbij kan gedacht worden aan ouderen en aan mensen met een zwakke gezondheid. 

corona

UK begint als eerst met het vaccineren

De UK begint als eerst met het vaccineren tegen het coronavirus. Dit doen zij om eventuele schade van het coronavirus te voorkomen. In de UK heeft men al meerdere keren een lockdown afgekondigd. Deze lockdown heeft erg veel negatieve effecten. Zo zorgt de lockdown ervoor dat steeds meer mensen last krijgen van sociale klachten. 

Aanvraag tot toelating van de ontwikkelaars

Gister is er voor het eerst een aanvraag tot toelating gedaan. Deze aanvraag moet ervoor zorgen dat het vaccin helemaal goedgekeurd wordt en dat er gevaccineerd kan worden. Het is belangrijk dat het vaccineren veilig gebeurt. De Nederlandse Overheid doet er alles aan om het vaccineren veilig te laten verlopen. Voor veel mensen in Nederland is dit een opluchting.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie