Hoe voorkom je dat je een coronabesmetting oploopt in 2021

Het coronavirus zorgt al maandenlang voor veel gedoe in ons land. Zo gelden er maandelijks andere regels en leidt vrijwel elk bedrijf aan de gevolgen van het virus. Daarnaast zijn er ook veel mensen die bang zijn om een besmetting op te lopen. Dit omdat zij de kans lopen om in het ziekenhuis terecht te komen door een besmetting met het coronavirus. Voor hen is het van belang om te weten hoe je een mogelijke besmetting voorkomt. In dit artikel wordt er uitgelegd hoe je de kans op een coronabesmetting voorkomt. 

Hoe kun je het coronavirus oplopen?

Om te kunnen weten hoe je een mogelijke coronabesmetting voorkomt, is het allereerst belangrijk om te weten hoe een besmetting tot stand komt. Een coronabesmetting kun je oplopen als je de virusdeeltjes van iemand anders inademt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een besmet persoon hoest of niest. Een andere mogelijkheid om een besmetting op te lopen, is wanneer je iemand die een coronabesmetting heeft een hand geeft. Op het moment dat je daarna aan je eigen gezicht zit, loop je het risico om besmet te raken.

coronanieuws

Hoe voorkom je een coronabesmetting?

Om te voorkomen dat je een besmetting oploopt, is het van belang dat je afstand houdt van anderen. Probeer overal waar het kan 1,5 meter afstand te houden van andere mensen. Daarnaast is het ook verstandig om anderen geen hand meer te geven. Zo voorkom je dat je het virus mogelijk in je hand krijgt. Mochten er situaties voordoen waarin de anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden, dan is het verstandig om daar weg te gaan. De enige uitzondering hierop is als iedereen een mondkapje draagt. 

De persoonlijke hygiëne

Naast dat je zoveel mogelijk afstand moet proberen te houden van anderen, is het ook van belang dat je zorgt voor een goede hygiëne. Was je handen regelmatig met water en zeep en desinfecteer je handen voor en nadat je in winkel in gaat. Probeer er daarnaast voor te zorgen dat je niet met je handen in je eigen gezicht wrijft. Op het moment dat er coronadeeltjes op je hand zitten en je aan je mond of ogen gaat zitten, kun je het virus aan jezelf overdragen. Door regelmatig je handen te wassen en te voorkomen dat je aan je gezicht zit, verklein je de kans op een mogelijke besmetting met COVID-19.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie