Leuke coronaproof uitjes voor tijdens de voorjaarsvakantie

Zoals het er nu naar uitziet zitten we ook tijdens de voorjaarsvakantie nog in een lockdown. Een bezoekje aan een pretpark of lekker uit eten zit er helaas niet in. Maar niet getreurd want er zijn nog ontelbare leuke uitjes die je coronaproof kunt doen. Of je nu een activiteit zoekt met een paar vrienden, je nieuwe date of je familie, in dit blogartikel geven we je leuke inspiratie voor een activiteit in de voorjaarsvakantie. Update: Pretparken, Horeca, Dierentuinen zijn open

1. Verkleedpartijtje

Iets leuks doen, maar liever niet het huis uit? Organiseer een verkleedpartijtje met je huisgenoten. De voorjaarsvakantie is het natuurlijk de periode van Carnaval. Omdat veel van deze activiteiten zijn afgelast, is het super leuk om het feestje naar jouw woonkamer te brengen. Haal carnavalskleding en ballonnen in huis en maak er een leuk feestje van met je huisgenoten. 

Wil je toch het huis uit? Dan kun je ook een carnavalsspeurtocht maken door jouw dorp of stad. Trek je outfit aan en leer jouw woonplaats op een andere manier kennen. 

2. Stadswandeling

Niet zo van het carnavallen? Dan hoef je gelukkig ook niet met de pakken neer te gaan zitten deze voorjaarsvakantie. Want er zijn heel veel leuke steden in Nederland waar je een stadswandeling kunt maken. Je kunt hier bijvoorbeeld bij restaurantjes een hapje of drankje afhalen, terwijl je de stad verkent. 

Kies een leuke stad om in te wandelen als uitje. Wat dacht je van een bekende stad, zoals Utrecht of Rotterdam. Maar het is ook juist leuk om naar een minder bekende stad, zoals Groningen, Deventer of Breda te gaan. Hier kom je normaal misschien niet zo vaak, maar ook in deze steden is veel te ontdekken. 

3. Huur een vakantiehuis 

Wil je er een paar dagen tussenuit? Dan kun je natuurlijk ook een vakantiehuisje huren in Nederland. Kies bijvoorbeeld voor een huisje bij de Veluwe en ga lekker wandelen, of boek een huisje aan het strand en waai daar lekker uit. Het huren van een vakantiehuisje in Nederland is een erg populair coronaproof uitje in de lockdown, dus zorg dat je er op tijd bij bent. 

4. Spelletjesdag 

Houden jullie van spelletjes? Dan is een dag tijdens de lockdown perfect voor een voorjaarscompetitie. Maak teams en ga de strijd met elkaar aan. Je kunt bordspellen afwisselen met kaartspelletjes. En vergeet zeker de Oud Hollandse spelletjes, als spijkerpoepen en peperkoek happen, niet. 

5. Thuisrestaurant 

Dat je zonder QR-code niet naar een restaurant kan om lekker te eten, is inderdaad jammer. Maar gelukkig zijn er heel veel andere manieren om heerlijk thuis uit eten te gaan. Zo kun je jezelf uitsloven in de keuken en een driegangenmaaltijd op tafel zetten, maar kun je ook kiezen om een restaurant box bij een van je favoriete restaurants te bestellen. In deze box zitten heerlijke gerechten die je vaak alleen maar hoeft op te warmen. En je steunt ook nog eens de lokale horeca. Win-win dus! Welke van deze vijf activiteiten ga jij deze voorjaarsvakantie doen? 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie