Positieve coronatest bij medewerker Fieldlab-experiment

Door de coronamaatregelen die op dit moment van kracht zijn is het op dit moment niet mogelijk om naar een festival te gaan. Dit is vooral voor de jongere generatie erg vervelend aangezien dit de generatie is die doorgaans het meest naar festivals en feestjes gaat. Daarom is het juist voor deze generatie extra moeilijk om zich aan dit soort regels te houden. Bovendien loopt deze leeftijdsgroep weinig risico om complicaties te krijgen als gevolg van een coronabesmetting. Op dit moment zijn de maatregelen er vooral om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. 

corona test

Illegale feesten

In het begin van de coronacrisis werden er veel illegale feesten georganiseerd. Het grootste deel van deze feesten werd georganiseerd door jongeren. Dit is vrij logisch aangezien dit de leeftijdsgroep is die doorgaans het meest naar festivals en feestjes gaan. Het is uiteraard van belang om zo veel mogelijk te voorkomen dat dit soort illegale feesten kunnen worden georganiseerd. Tegelijkertijd is het ook van belang dat er wordt nagedacht over het verbeteren van het welzijn van de jongeren. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat jongeren steeds meer mentale problemen hebben als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus.

Avondklok

De avondklok heeft het veel moeilijker gemaakt om een illegaal feest te organiseren. Dat komt doordat je op dit moment beboet kunt worden wanneer je na 9 uur buiten bent. Daarom is het organiseren van illegale feesten op dit moment een stuk moeilijker. Tegelijkertijd zorgt deze avondklok er voor dat veel jongeren het moeilijk hebben met het maken van sociale contacten. Dit zorgt voor nog meer beperkingen in hun tot nu toe al zo beperkte sociale leven. Jongeren kunnen elkaar bijvoorbeeld ook al niet meer ontmoeten op school aangezien deze alleen nog maar les mogen geven via het internet.

Proeven met festivals

Deze week zijn de eerste proeven met het organiseren van festivals waarbij iedereen van tevoren is getest op corona. Op deze manier moet het in de nabije toekomst mogelijk worden om festivals te organiseren waarbij voorkomen wordt dat er nieuwe mensen besmet raken. Fieldlab evenementen was verantwoordelijk voor de organisatie van deze evenementen. Het is uiteraard de bedoeling dat er tijdens deze evenementen niemand besmet raakt met het coronavirus. Toch is gister bekend geworden dat er een medewerker van Fieldlab evenementen positief is getest.

corona festival

Medewerker besmet

Het is natuurlijk geen goed nieuws dat er een medewerker van Fieldlab evenementen besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Deze medewerker kreeg na het evenement klachten en heeft zich vervolgens laten testen. Wat dit precies betekent voor de mensen die op dit evenement aanwezig waren is nog niet bekend. Wel is duidelijk geworden dat de corona-app goed werkt aangezien meerdere aanwezigen op het festival een melding hebben gekregen dat ze mogelijk in contact zijn gekomen met iemand die besmet is.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie