Horeca bezoeken in coronatijd

Helaas hebben we met zijn allen maar een paar maanden kunnen genieten van het feit dat de horeca weer open was. Tijdens de zomer hebben we heel wat terrasjes gepakt met zijn allen en de horeca geholpen er weer een beetje bovenop te komen. Helaas zijn de regels per 28 november 2021 weer aangescherpt en moet de horeca elke avond weer dicht om 17:00 uur. Je avondje uit gaat dus voorlopig niet door. 

Eten bij horeca na 17:00uur en zonder QR-code

Bezoek de horeca

De horeca heeft het de afgelopen twee jaar zwaar te verduren gekregen, ondanks dat uit alle cijfers blijkt dat de meeste mensen thuis besmet worden kiest de overheid er toch voor om de horeca weer op tijd te sluiten. Ondanks dat de horeca al om 17:00 uur dicht moet kun je er uiteraard wel terecht voor een brunch, lunch, vroege borrel of om eten af te halen. De horeca kan je steun heel hard gebruiken.

Coronatoegangsbewijs

Als je de horeca wil bezoeken moet je in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs. Dit bewijs kun je krijgen als je volledig gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt of een negatieve test hebt. Je kunt de QR code voor dit bewijs ophalen in de CoronaCheck-app met je DigiD. Laat de code en een geldig identiteitsbewijs zien voordat je de horecagelegenheid betreed. 

Regels in de horeca

anderhalve meter in de horeca

Horecaondernemers moeten zorgen dat er een flink aantal regels nageleefd worden anders kunnen ze hoge boetes krijgen. Help de ondernemers tijdens je bezoek door je aan deze coronaregels te houden:

  • Laat je coronatoegangsbewijs en identificatiebewijs zien bij het betreden van de horecagelegenheid. 
  • Een vaste zitplaats is verplicht. 
  • Blijf zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van andere bezoekers.
  • Draag een mondkapje als je binnenkomt en als je jezelf verplaatst. 

Verder

  • De horecagelegenheid mag alleen tussen 5:00 uur ‘s ochtends en 17:00 ‘s avonds open zijn. 
  • Na 17:00 mag er nog wel eten afgehaald worden. 
  • In elke horecagelegenheid geldt dat 100% van de 1,5 meter capaciteit gebruikt mag worden. Dit komt neer op 33% van de werkelijke capaciteit. 
  • Georganiseerde tochten langs eet- en drinkgelegenheden zijn niet toegestaan. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie