Werkt vitamine D tegen corona?

Nu de zon volop schijnt denken we niet allemaal aan corona preventie. Toch is de maand september, de maand waarin corona vaak weer meer op kan komen, slechts enkele weken van ons vandaan. Van alle vitamines heeft vitamine D op dit moment mogelijk de beste papieren om corona buiten de figuurlijke deur te houden.

Vitamine D

Zo zou het slikken van een extra vitamine D supplement de kans op een corona infectie kunnen verkleinen, en daarnaast zou de infectie ook minder erg verlopen dankzij vitamine D. Geen wonder dat steeds meer experts pleiten voor een extra supplement.

Hoe werkt vitamine D tegen corona?

Feitelijk werkt het heel simpel: vitamine D zou de weerstand kunnen verbeteren en hierdoor verlaag je wellicht de kans op een corona infectie. Je zou bijna kunnen stellen waarom je geen vitamine D zou nemen, gezien de vele wetenschappelijke aanwijzingen dat vitamine D tegen corona zou werken.

Minder natuurlijke vitamine D in de winter

Sowieso maken mensen minder ‘natuurlijke’ vitamine D aan in de winter. Dankzij het
zonlicht kan je lichaam namelijk zelf vitamine D aanmaken, maar in de wintertijd zitten de meeste mensen
simpelweg binnen. Mensen die zichzelf willen beschermen tegen corona komen sowieso al minder buiten.

Corona patiënten in Spanje

Zo liet een klein opgezet wetenschappelijk onderzoek in Spanje zien dat in een groepje van 50 corona patiënten die een hogere dosis vitamine D kregen slechts één persoon op de IC terecht kwam. En het beste nieuws: geen van de patiënten die vitamine D kregen toegediend overleed.

Meer onderzoek naar vitamine D

Uiteraard zal er meer wetenschappelijk onderzoek naar vitamine D moeten worden gedaan, maar ook in een eerdere publicatie in een belangrijk wetenschappelijk riepen wetenschappers op tot het gebruik van vitamine D supplementen, in het bijzonder door groepen waar een vitamine D tekort zou spelen. Deze doelgroepen lopen dan geen risico en hebben er mogelijk veel mee te winnen, zo was de redenering van de wetenschappers.

Collageen supplementen

Een ander supplement wat de laatste tijd veel aandacht krijgt is collageenpoeder. Collageen maakt het lichaam zelf aan, maar als mensen de 25 jaar zijn gepasseerd maakt het lichaam steeds minder collageen aan, en op 50-jarige leeftijd zelfs bijna helemaal geen collageen meer. Minder collageen zou de oorzaak zijn van rimpelvorming bijvoorbeeld. Een collageen poeder kan daarom uitkomst bieden om de collageen niveaus in het lichaam aan te vullen. Tevens zou een collageen supplement kunnen helpen voor sterkere spieren en gewrichten. Een potentieel interessant product wat zeker de moeite waard is om in de gaten te houden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie