Per 6 Januari Nieuwe Maatregelen in Oostenrijk

Oostenrijk is volledig in de greep van de Omikron golf. Voorlopig is er geen nieuwe lockdown, aangekondigd in de persconferentie van 6 Januari 2022. De regering is bezig met het vaststellen van nieuwe, strenge maatregelen. Om het aantal besmettingen in Oostenrijk ter gevolgen van de Omikron-variant terug te dringen.

Geen nieuwe lockdown

Ondanks drastisch stijgende aantallen gevallen en afschuwelijke Omikron-berekeningen (de regering voorspelt binnenkort 15.000 gevallen per dag), zal Oostenrijk niet zijn zesde harde lockdown ondergaan, althans voorlopig. De federale regering probeert de storm te overleven met nieuwe coronaregels.

Zij beweert dat de bescherming van kritieke infrastructuur nu op de eerste plaats komt. “Vandaag” is op de hoogte van het akkoord van de regering, en het ministerie van Volksgezondheid werkt al aan de nodige regelgeving. Tegelijkertijd hebben de ministers van Oostenrijk een ontmoeting gehad met de provinciehoofden.

Lockdown voor ongevaccineerden blijft

Oostenrijk heeft al lang een van de strengste corona maatregelen Europa, het werd achter de schermen voortdurend onderstreept. Als gevolg daarvan blijft de “lockdown voor ongevaccineerden” van kracht. Om te garanderen dat deze wordt nageleefd, voert de regering de controledruk op en draagt zij de provinciale politiedirecties op meer te controleren. Het 2G-bewijs zal in de toekomst in de detailhandel in het hele land worden onderzocht, net als in Salzburg. De essentiële handel is uitgesloten.

Nieuwe Quarantainevoorschriften

De K2-categorie van contactpersonen is afgeschaft! Iedereen die contact heeft gehad met zieke mensen, wordt vanaf zaterdag 8 januari 2022 vijf dagen lang in quarantaine gehouden. Vanaf de zesde dag kunnen besmette personen zich testen zonder aan de quarantaine van Corona te worden onderworpen. Wie daarentegen een besmette persoon in een FFP2-situatie heeft ontmoet, is geen contactpersoon. Hetzelfde geldt voor mensen die een boost hebben gekregen (3 prikken).

Strikte corona maatregelen

Een FFP2-mondkapje is vereist voor gebruik buitenshuis als de veiligheidsafstand van 2 meter niet kan worden aangehouden. De geldigheidsduur van het coronapaspoort wordt beperkt tot zes maanden. Dit houdt in dat u in de toekomst wellicht twee keer per jaar uw Corona-vaccinatie moet laten uitvoeren.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie