Op één dag meer dan 200.000 coronabesmettingen in de Verenigde Staten

Wereldwijd loopt het aantal coronabesmettingen hoog op. Op dit moment gaat het in veel landen niet goed. Zo zijn er in de Verenigde Staten op één dag meer dan 200.000 besmettingen bijgekomen. De druk in het land neemt dan ook ontzettend toe en de ziekenhuizen worden met een dag voller. Daarnaast wijst alles erop dat het einde van het coronavirus in de Verenigde Staten bij lange na nog niet in zicht is.

Veel grimmige records in de VS

In de Verenigde Staten zijn er de laatste weken meerdere corona-records verbroken. Echter gister werd dit overtroffen met 201.961 nieuwe coronabesmettingen op één dag. Volgens de gegevens is de Verenigde Staten het hardst getroffen door het coronavirus en zijn er inmiddels al meer dan 240.000 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Daarnaast ligt er momenteel een recordaantal in het ziekenhuis. Zo liggen er momenteel 71.964 mensen in het ziekenhuis. 

corona121

Het dreigt nog verder uit de hand te lopen

De dokter Anthony Fauci, de expert van Amerika op het gebied van infectieziekten, waarschuwt dat de epidemie in de Verenigde Staten nog veel erger kan worden als men zich niet aan de voorschriften houdt. Fauci zegt tegen de CNN dat het land er nu voor de rest alles aan moet gaan doen om de gevolgen niet nog verder uit de hand te laten lopen. Zo is het belangrijk dat er mondmaskers worden gedragen en dat de afstand tussen personen ten alle tijden wordt gewaarborgd.

Hard getroffen steden

De grote toename van het aantal besmettingen is het best zichtbaar in de plaats Minnesota, Illinois en overige staten in het Noorden. Naast dat het nu al erg slecht gaat in de Verenigde Staten zijn gezondheidsexperts bang dat het tijdens deze koude maanden nog verder uit de hand zou kunnen gaan lopen.

Nederland en corona

In Nederland leek het een tijd ook de verkeerde kant op te gaan met het coronavirus. Toch zijn er de afgelopen weken effectieve maatregelen bijgekomen. Door deze maatregelen lijkt het nu dan ook de betere kant op te gaan. Zo zijn er deze week aanzienlijk minder nieuwe coronagevallen bijgekomen ten opzichte van vorige week. Als deze treden zo blijft doorzetten is de kans groot dat de hoeveelheid ingrijpende maatregelen ergens in december minder zal worden. Mocht het toch nog de verkeerde kant op gaan, dan kan het zijn dat RIVM het noodzakelijk vindt om nieuwe coronamaatregelen aan te kondigen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie