Boosterprik voor 80 plussers

Alle 80-plussers moeten zo snel mogelijk een boosterprik krijgen vind het kabinet. Ben je 80+ maak dan een online boosterprik-afspraak via coronatest.nl. Of bel naar het telefoonnummer op de brief van het RIVM. Naast de standaard boostervaccinatie biedt de GGD ook extra mogelijkheden voor mensen met gezondheidsklachten.

Hulp bij het maken van je afspraak

Lukt het online inplannen van je boosterprik niet? Geen probleem we zijn er om je te helpen. Het eerste dat je kunt proberen is bellen naar het telefoonnummer op je uitnodigingsbrief van het RIVM.

Het is op dit moment erg druk bij het callcenter van GGD, daarom raad de GGD je aan om online een afspraak in te plannen. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een kennis, buurman of familie lid. Als dat niet kan kun je ook naar de bibliotheek, bij elke bibliotheek zijn mensen beschikbaar om je te helpen met het maken van een prikafspraak.

BoosterVaccinatie aan huis

Lukt het niet om zelf naar de boosterprik-locatie te komen wegens gezondheidsredenen? Geen enkel probleem, dan komt de GGD thuis bij je langs voor het zetten van de boosterprik. Als je al eerder thuis bent gevaccineerd door het GGD krijg je automatisch bericht over de boosterprik aan huis.

Is het sinds kort dat je slecht ter been bent? Dan kun dit aangeven bij het bellen naar de GGD. Het telefoonnummer staat op de boosterprik-uitnodigingsbrief. Dan kijkt het GGD samen met je wat de opties zijn om toch bij de prik locatie te komen. Bijvoorbeeld met een regiotaxi, of wanneer niet anders mogelijk een boosterprik aan huis.

Waarom een boosterprik?

Omikron Coronavirus

Uit onderzoek is gebleken dat de coronavaccinatie ongeveer 6 maanden lang beschermd. Daarom is er besloten om elke 6 maanden een boosterprik te geven aan kwetsbare groepen. Ook ben je hierdoor beter beschermd tegen nieuwe coronavirus-varianten zoals Omikron. We raden je aan deze boosterprik zo snel mogelijk te halen. 80-plussers vallen namelijk in de risico groep en doordat ze als eerste zijn gevaccineerd is de vaccinatie ook het meest uitgewerkt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie