Het aantal nieuwe corona besmettingen per dag naar 4822

Het is inmiddels al meer dan vijf weken geleden dat we in een strenge lockdown terecht zijn gekomen. Deze lockdown zou ervoor moeten zorgen dat het aantal corona besmettingen per dag af nam. Een lange tijd hebben de maatregelen niet het gewenste effect gehad, maar sinds de lockdown is verlengd, zien we het aantal nieuwe besmettingen per dag slinken. 

Het laatste aantal corona besmettingen sinds 1 december

Het aantal nieuwe corona besmettingen is vandaag vastgesteld op 4822 personen. Dit aantal is het laagste aantal sinds 1,5 maand geleden op 1 december. De maatregelen lijken nu dus eindelijk resultaten te laten zien en kunnen dus zeker wat bijdragen in de strijd tegen de Britse variant van het virus. 

Een grotere testafname

Naast dat het aantal corona besmettingen per dag is afgenomen, speelt het ook mee dat de de hoeveelheid tests per dag is toegenomen. Zo wordt er sinds de strenge lockdown 20% meer getest en speelt ook dat mee op de dagelijkse cijfers. Dit zou namelijk beteken dat er ten opzichte van een aantal maanden terug meer mensen positief getest kunnen worden op een dag.

coronaaaa

Hoeveel comapatiënten liggen er momenteel in het ziekenhuis

Ondanks dat het aantal corona patiënten per dag afneemt, liggen er nog wel erg veel mensen in het ziekenhuis met een corona besmetting. Op dit moment liggen er 2343 corona patiënten in het ziekenhuis en ten opzichte van de dag ervoor zijn dit er 50 meer. Daarnaast neemt ook het aantal Covid-patiënten op de ic toe. Zo liggen daar op dit moment 690 mensen en zijn dat er ten opzichte van de dag ervoor 14 meer. 

Hoe staat het ervoor met de avondklok?

Vandaag is er opnieuw overleg geweest over het mogelijk invoeren van een avondklok. Echter, het politieke draagvlak van deze maatregel is nog niet geregeld. Een partij die zich momenteel verzet tegen de avondklok is D66. Daarnaast moet het kabinet ook nog van andere partijen steun krijgen om de avondklok door te kunnen voeren. 

corona

Weer een gevangenis met veel corona besmettingen

Ongeveer een week geleden is er naar voren gekomen dat er mensen in de gevangenis van Ter Apel besmet zijn geraakt met het coronavirus. Op dat moment ging het om 14 gedetineerden. Echter, inmiddels zijn dit er al 137 en dat houdt in dat ongeveer 1/4e van alle gevangenen besmet is geraakt met het virus.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie