Hoe zijn de coronacijfers op 8 december in 2020?

Op de persconferentie van gisteren werd er bekend gemaakt dat er de afgelopen dagen erg veel nieuwe besmettingen bij waren gekomen. Dit is erg slecht nieuws en zorgt ervoor dat er geen versoepeling komt in de coronamaatregelen rondom de kerst. Sterker nog, er is zelfs een kans aanwezig dat er nog meer maatregelen zullen worden opgelegd. Het is daarom belangrijk dat we voorkomen dat het virus zich nog sneller verspreidt en juist daarom moeten we ons de komende tijd aan de maatregelen houden.

Een eenzame kerst voorkomt een derde coronagolf

Het laatste waar we in Nederland op zitten te wachten, is dat we na de kerst te maken krijgen met een derde coronagolf. Het is daarom van groot belang dat we ons massaal houden aan de regels die gelden. Dit houdt in dat er bij de kerst maar drie mensen over de vloer mogen komen en het dus voor velen een saaie kerst wordt. 

coronaa

Welke maatregelen gelden er?

Op dit moment gelden er veel maatregelen. We zitten momenteel in een gedeeltelijke lockdown en dat houdt in dat er veel beperkingen zijn op het dagelijkse leven. Een regel die al sinds het begin van de coronapandemie geldt in Nederland, is dat je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Een regel die pas sinds een kortere periode geldt, is dat je in openbare ruimtes verplicht een mondkapje moet dragen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van 95 euro. 

Al bijna 10.000 mensen in Nederland overleden door corona

Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van corona, staat inmiddels al op bijna 10.000. Om te voorkomen dat dit er nog meer worden, is het belangrijk dat we ons totdat de ouderen en de zwakkeren zijn gevaccineerd, houden aan aan de maatregelen die gelden. Daarnaast zijn de maatregelen ook van belang om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen niet overvol raken. Ook zij zitten niet te wachten op een derde heftige coronagolf

Veel besmettingen ontstaan in scholen

Dec afgelopen maanden is het duidelijk geworden dat erg veel nieuwe besmettingen ontstaan in scholen. Voornamelijk op de middelbare school komen er snel nieuwe besmettingen bij. Echter, de leerlingen kunnen niet nog meer lessen missen en daarom is het van belang dat de scholen openblijven. Wel wordt er kritisch gekeken naar of er niet nog meer onderwijs online gegeven kan worden. Bij de Hogere scholen gebeurt dit namelijk wel grootschalig en dienen leerlingen vooral naar school te komen voor practica.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie