Coronaregels binnenkort versoepeld, hoe zijn de cijfers?

Het is inmiddels bij iedereen in Nederland bekend dat de coronamaatregelen vanaf aanstaande woensdag deels versoepeld worden. Het is dan bijvoorbeeld weer mogelijk om op een terras te zitten. Dit is voor veel mensen erg fijn aangezien je hierdoor op het terras kunt genieten van het mooie weer. Ook de avondklok zal vanaf woensdagochtend om half 5 niet meer van kracht zijn. De avondklok is een maatregel waardoor veel commotie ontstond. In de avonden na het nieuws dat er een avondklok kwam in Nederland ontstonden er in verschillende steden door het hele land rellen. De politie sprak zelfs van de heftigste rellen sinds de krakersrellen. 

corona

Rellen

Toen de avondklok was ingevoerd was duidelijk te merken dat een deel van de Nederlanders het niet eens was met deze nieuwe coronamaatregel. Ondanks de rellen en de vele protesten is de avondklok toch van kracht gebleven. Het enige wat er tussendoor is veranderd is het feit dat de avondklok na een tijdje een uur later van kracht werd. Deze beslissing werd genomen in verband met het ingaan van de zomertijd en het feit dat het steeds langer licht blijft. Hierdoor zou het voor veel mensen moeilijker zijn om zich aan deze coronamaatregel te houden. 

Cijfers van voor de avondklok

De avondklok werd ingevoerd met het doel van het beperken van het aantal contacten wat mensen hadden. Een groot deel van de coronabesmettingen ontstond toen in huiselijke kring. Daar is het natuurlijk niet mogelijk om regels te handhaven en er zijn veel mensen die thuis geen afstand houden. Op de dag dat de avondklok werd ingevoerd meldde het RIVM 5.450 nieuwe coronabesmettingen. Dit is vrij hoog, maar op de dag dat de nieuwste versoepelingen werden aangekondigd lag het aantal nieuwe besmettingen een stuk hoger. Toen meldde het RIVM namelijk 6.871 positieve tests. 

corona en griep

Mensen in het ziekenhuis

Al de gehele coronacrisis is de druk op de zorg de grootste drijfveer van het coronabeleid van het kabinet. Het was op het moment dat de avondklok werd ingevoerd erg druk op de intensive care afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen, maar op dit moment liggen er nog meer mensen in het ziekenhuis. Toen de avondklok werd ingevoerd lagen er 1.633 mensen die besmet waren met het coronavirus in de Nederlandse ziekenhuizen. Op de dag dat de nieuwe versoepelingen werden aangekondigd waren dat er 1.830.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie