Kazachstan steunt Rusland niet in gevecht Oekraïne

Ondanks het feit dat Kazachstan een van de trouwste bondgenoten van Rusland is, heeft het een voorstel afgewezen om met troepen deel te nemen aan de Russische aanval in Oekraïne. Volgens NBC News heeft de voormalige Sovjetstaat ook verklaard dat het de afgescheiden entiteiten in Oost-Oekraïne niet erkent.

Moskou heeft maandag de zelf uitgeroepen Volksrepublieken Luhansk en Donetsk tot onafhankelijke staten verklaard.

In een verklaring zei de Nationale Veiligheidsraad van de VS: “Wij waarderen de aankondiging van Kazachstan dat het Luhansk en Donetsk niet zal erkennen. We juichen ook de weigering van Kazachstan toe om troepen te sturen om met Poetin in Oekraïne te vechten.”

De ontkenning van Kazachstan is verbijsterend. De door Rusland geleide militaire alliantie CSTO heeft begin dit jaar meer dan 2000 vredessoldaten naar Centraal-Azië gezonden om te helpen bij stille demonstraties.

Er waren meer dan 200 doden. Meer dan tienduizend personen werden vastgehouden. Toen de situatie eind vorige maand rustiger werd, werden de CSTO-troepen verwijderd.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie