Strengere coronamaatregelen op basisscholen

Per direct heeft de overheid strenge coronamaatregelen voor basisscholen ingevoerd, per direct actief op elke basisschool vanaf vandaag 23 november 2021.

Nieuwe coronamaatregelen op basisscholen samengevat

  • Leraren en kinderen blijven thuis bij corona gerelateerde klachten
  • Ouders mogen de school niet meer in
  • Sinterklaas en/of kerstman mag niet langs komen op basisschool

Deze nieuwe maatregelen moet het aantal besmettingen op basisscholen terugdringen. Dit is besloten op basis van een nieuw OMT-advies.

Preventief corona testen op scholen

Daarnaast adviseert de overheid dringend aan personaal van basis- voortgezet onderwijs en aan leerlingen op de middelbare school., 2x per week preventief testen op corona met een zelf test. Scholen kunnen covid-zelftesten gratis aanvragen bij de overheid.

zelftest

Scholen wordt ook geadviseerd om eigen maatregelen te treffen in het gebouw. Denk aan het aangeven van looproutes en in de klas blijven in de pauze.

Goed ventileren op school

In een eerdere persconferentie raadde minister Mark Rutte al aan dat mensen thuis goed ventileren. Nu wordt ook aan scholen het advies gegeven om beter te ventileren in het gebouw. Uit onderzoek blijft dat ruim een kwart van de scholen onvoldoende is geventileerd.

corona basisschool

Slechte ventilatie zorgt ervoor dat het coronavirus zich makkelijker verspreid onder leerlingen. Het ministerie raad aan beter te ventileren door “een raam op een kier te zetten of door ventilatieroosters open te laten staan”. Hierdoor komt er verse lucht van buiten in het gebouw en wordt de ruimte geventileerd. Eerder was er kritiek op deze uitspraak wegens de hoge gasprijs, houden mensen ramen liever dicht. Maar aangezien ventileren aantoonbaar zorgt voor minder besmettingen verbreed de overheid dit advies nu ook naar scholen.

Scholen dicht door coronavirus

Eerder gingen er al diverse scholen dicht door teveel besmettingen door het coronavirus. Hierdoor waren er te weinig leraren beschikbaar of is uit veiligheid de school preventief gesloten.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie