Naar groot evenement? Coronatest verplicht.

Heeft u plannen om een groot evenement bij te wonen? Je moet je eerst laten testen op het coronavirus. Het maakt niet uit of u gevaccineerd bent of niet. Bij kleine bijeenkomsten is echter geen coronavirusverklaring nodig.

Mensen zijn vanaf vandaag niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Toch is het dringende voorstel van de regering om dat wel te doen. Op veel minder plaatsen zijn mensen verplicht mondkapjes te dragen. In het openbaar vervoer en op vliegvelden moet dat nog wel.

Vrijdag worden de coronamaatregelen nog verder versoepeld. Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) kondigde de wijzigingen vorige week aan. Het kabinet beslist op 15 maart of de verplichting om een mondmasker te dragen bij het openbaar vervoer, de verplichte keuring voor toegang tot grote evenementen en de richtlijnen voor thuiswerken nog houdbaar zijn.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie