Engeland stopt verplichte thuisisolatie na positieve coronatest

Vanaf volgende week maandag zullen mensen met corona in Engeland niet langer verplicht zijn om in zelfisolatie te gaan, aldus de regering. Volgens AP en The Guardian zal het testen op corona waarschijnlijk geleidelijk worden afgeschaft als onderdeel van een plan voor “leven met COVID-19.”

Boris Johnson, de premier van het Verenigd Koninkrijk, wil dat individuen zich kunnen “verdedigen tegen ziekte zonder hun vrijheden te beperken”. Maandag zal hij in het parlement de inhoud van het plan bekendmaken.

In een zondags interview met de BBC zei Johnson: “Ik suggereer niet dat we de veilige weg moeten nemen, maar het is nu tijd voor iedereen om het vertrouwen terug te winnen.” De Britse premier vindt dat het ook tijd is dat iedereen weer aan het werk gaat. Nederland: fase 2 van de versoepelingen gaat vandaag in

Persoonlijke verantwoordelijkheid moet worden aangemoedigd.

Engeland stopt met coronapas en mondkapjesplicht

“We hebben een punt bereikt waarop we denken dat we de balans kunnen laten doorslaan van verplichte overheidsmaatregelen, van het verbieden of opleggen van bepaald gedrag, naar het ondersteunen van persoonlijke verantwoordelijkheid.”

De opheffing van de quarantaineregel wordt door sommige Britse regeringsadviseurs gezien als een roekeloze stap die zou kunnen leiden tot een golf van besmettingen en de weerstand van het land tegen dodelijker varianten in de toekomst zou kunnen ondermijnen.

Kritiek op corona versoepelingen van Boris Johnson

De tegenstanders van Johnson’s Labour-partij hebben het besluit afgekeurd en de regering ervan beschuldigd “de overwinning te willen uitroepen voordat de strijd voorbij is”.

“Ik denk dat het van cruciaal belang is dat we voorzichtig blijven,” verklaarde Johnson. “We moedigen niemand aan om de veiligheidsmaatregelen te negeren. Corona is nog steeds een ernstige ziekte, vooral als je niet gevaccineerd bent en risico loopt.” De versoepeling geldt voor het gehele Verenigd Koninkrijk.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie